PUUROT

Tattarituorepuuro

1 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
5 mantelia
2 kuivattua viikunaa
noin 2 dl vettä

Liota aineksia yön yli.
Siirrä seos tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon:

1 banaani paloiteltuna
1,5-2 dl pakastemansikoita
1 mandariini tai 1/2 appelsiinia hyvin kuorittuna

Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella riittävän pitkään, jolloin saat kuohkeaa ja samettista puuroa.
Lisää vähän vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta tai ei sekoitu kunnolla.

Vinkki:

Lisää puuron joukkoon ennen sekoittamista jotain kotimaista marjajauhetta esim. tyrni, ruusunmarja tai puolukka sopivat hyvin.

TATTARIHIUTALEPUURO MIKROSSA

2,5 dl vettä
0,75 dl-1 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
ripaus suolaa

Kypsennä noin 2,5 min (mikron tehosta riippuen).
Sekoita hyvin pari kertaa kypsennyksen aikana.

MUSTAHERUKKA-TATTARIVISPIPUURO

12 dl vettä
0,5 tl suolaa
n. 2 dl mustaherukoita
2,5 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1-2 dl sokeria

Keitä vesi.
Lisää suola ja herukat.
Anna kiehua n. 5 min, kunnes marjat pehmenevät.
Vispaa sekaan rouhe ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 min.
Lisää lopuksi sokeria maun mukaan.
Anna puuron jäähtyä kunnolla ja vispaa kuohkeaksi.

RAPARPERI-TATTARIVISPIPUURO

Raikas ja pumpulinen puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

1 l vettä
n. 4 raparperin vartta pienittynä
ripaus suolaa
2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
3/4 - 1 1/4 dl sokeria
Ripaus vaniljasokeria/kardemummaa oman maun mukaan (ei välttämätön)

Keitä raparperin palasia suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä.
Vispaa joukkoon tattarijauhot pienissä erissä, jotta ei syntyisi paakkuja.
Keitä vielä noin 10 min.
Siirrä kattila levyltä ja lisää sokeria maun mukaan. Samalla voit lisätä halutessasi vaniljasokeria tai kardemummaa.
Anna puuron jäähtyä kunnolla.
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Puuro on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

TATTARIVISPIPUURO

1,5 l vettä
2,5 dl puolukkasurvosta
2,5 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
2 dl sokeria

Lisää marjasurvos sekä tattarirouhe kiehuvaan veteen. 
Keitä n. 15 min välillä sekoittaen ja mausta sokerilla. 
Puuro on löysää, mutta sakenee jäähtyessään. 
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.


TATTARISUKLAAPUURO

1 l vettä
2-2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 dl sokeria
3-5 rkl aitoa kaakaota (maun mukaan)
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi kaakao joukkoon.
Kun vesi kiehuu, kaada jauhoseos ohuena nauhana veteen vispilällä hyvin vatkaten. Näin vältät jauhojen paakkuuntumisen.
Anna puuron kiehua pienellä lämmöllä vartin verran.
Sokerin määrää voit lisätä tai vähentää makusi mukaan, samoin kuin kuumaa vettä, jos haluat puurosta ohuempaa.
Kun puuro on valmista ja hieman jäähtynyttä, vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

TATTARIPUURO TATTARIJAUHOISTA

1 litra vettä
2-2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
suolaa

Keitä vesi kiehuvaksi. 
Lisää veteen jauhot vispilän kanssa ohuena nauhana paakkuuntumisen estämiseksi. 
Anna pulpahdella miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia tasaisella lastalla 
välillä pohjia myöten sekoittaen, ja puuro on valmista nautittavaksi. 
Voit lisätä joukkoon marjoja, jos haluat erilaista makua puuroon.


TATTARIUUNIPUURO

12 dl maitoa tai vettä
2 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
suolaa

Voitele uunivuoka ja mittaa aineet vuokaan, sekoita välillä.
Kypsennä uunissa 150 C:ssa n. 2 tuntia. 

TATTARISUURIMOPUURO KEITETTY

5 dl maitoa tai vettä
1 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
suolaa maun mukaan

Lisää suurimot kiehuvaan veteen.
Keitä miedolla lämmöllä noin 30 min.
Mausta suolalla.

Huomioi: puuro turpoaa jäähtyessään.

TATTARIAAMUPUURO

0,5 l vettä
2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
suolaa

Sekoita hiutaleet kiehuvan veteen. 
Sammuta levy, mutta jatka sekoittamista kunnes puuro ei enää kuohahtele.
Peitä kannella ja anna hautua n. 5 min.