TATTARIVISPIPUURO

1,5 l vettä
2,5 dl puolukkasurvosta
2,5 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
2 dl sokeria
Lisää marjasurvos sekä tattarirouhe kiehuvaan veteen.
Keitä n. 15 min välillä sekoittaen ja mausta sokerilla.
Puuro on löysää, mutta sakenee jäähtyessään.
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.
TATTARISUKLAAPUURO

1 l vettä
2-2,5 dl tattarijauhoja
1 dl (vajaa) sokeria
3-5 rkl aitoa kaakaota (maun mukaan)
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa
Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi kaakao joukkoon.
Kun vesi kiehuu, kaada jauhoseos ohuena nauhana veteen vispilällä hyvin vatkaten. Näin vältät jauhojen paakkuuntumisen.
Anna puuron kiehua pienellä lämmöllä vartin verran.
Sokerin määrää voit lisätä makusi mukaan, samoin kuin kuumaa vettä, jos haluat puurosta ohuempaa.
Kun puuro on valmista ja hieman jäähtynyttä, niin vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
TATTARIPUURO TATTARIJAUHOISTA
1 litra vettä
2-2,5 dl tattarijauhoja
suolaa
Keitä vesi kiehuvaksi.
Lisää veteen jauhot vispilän kanssa ohuena nauhana paakkuuntumisen estämiseksi.
Anna pulpahdella miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia tasaisella lastalla
välillä pohjia myöten sekoittaen, ja puuro on valmista nautittavaksi.
Voit lisätä joukkoon marjoja, jos haluat erilaista makua puuroon.