SALAATIT

Kasvispastasalaatti

5 dl Kaurahärkäpapupastaa
2 pientä porkkanaa
2 suolakurkkua
1 pss herne-maissi-paprika

Kastike:
3 rkl rypsiöljyä
2,5 rkl omenaviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
2 rkl sokeria
1 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta ja huuhtele viileän veden alla, jotta pasta jäähtyy ja pysyy irtonaisena.
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Pilko suolakurkut.
Sekoita pasta, porkkanaraaste, suolakurkut ja herne-maissi-paprika.
Sekoita kastikkeen aineet ensin keskenään ja lisää sitten salaatin joukkoon.
Anna maustua hetki viileässä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.

Tonnikala-tattarimakaronisalaatti

5 dl tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
1 pss herneitä
1 dl majoneesia
tilliä

Sekoita herneet, tonnikala, tilli ja majoneesi kulhossa.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Lohi-tattarimakaronisalaatti

5 dl tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 tlk (198 g) maissinjyviä
150 g savulohta
1 paprika
1 omena

Kastike:
2 rkl sinappia
2 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
(vajaa 1 rkl juoksevaa hunajaa)
ripaus mustapippuria

Valuta maissi, suikaloi savulohi, pilko paprika ja omena.
Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike muiden aineiden joukkoon.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Tattarimakaronisalaatti

125 g tattarimakaronia
100 g herne-maissi-paprika-sekoitusta
100 g kurkkua kuutioina
100 g ananaspaloja
100 g kanasuikaleita


Paista kanasuikaleet.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä.
Sekoita aineet keskenään.
Salaattiin sopii esim. kevyt sinappisalaatinkastike.
Kanan tilalla voi käyttää katkarapuja, kinkkua, tonnikalaa, savulohta tai tofua.