JÄLKIRUUAT

Tattari-nokkospannari

Mehevä suolainen pannari nokkosella höystettynä.

n. 1 l tuoreita nokkosen lehtiä
5 dl vichy-vettä
2 kananmunaa
2 tl sokeria
1/2 -1 tl suolaa
2 dl tattarihiutaleita
1 tl psylliumia
1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Huuhdo nokkosen lehdet ja keitä niitä runsaassa vedessä pari minuuttia. Huuhtele nokkonen vielä kylmällä vedella ja hienonna.
Sekoita vichy ja munat keskenään, lisää sokeri ja suola sekä tattarihiutaleet, joihin on lisätty psylliumi.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan rasva ja hienonnettu nokkonen.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 25 min.

Herkkupannari tattarista

8 dl maitoa tai kauramaitoa
2 munaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl tattarihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia

Vispaa munat ja maito sekaisin kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-maitoon.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää rasva ja sekoita hyvin.
Anna turvota noin 1/2 tuntia.
Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.


Tattarisuurimoherkku

2 dl maustamatonta rahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl marjoja tai hilloa tai omenasosetta tai ananasmurskaa
1 dl Keskisen myllyn tattarisuurimoita
sokeria maun mukaan

Sekoita aineet keskenään ja nauti jälkiruuaksi, välipalaksi ym.

Tattaripannari

7 dl maitoa
4 munaa
1 dl perunajauhoa
3 dl tattarijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria (tai maun mukaan, tästä tulee suht. makeaa)
3 tl vaniljasokeria (tässäkin oman maun mukaan)
1 dl sulaa voita

Sulata voi kattilassa. 
Mittaa kuiva-aineet leivontakulhoon (perunajauhot siivilän lävitse, ettei jää paakkuja). 
Sekoita aineet keskenään. 
Mittaa toiseen astiaan maito ja kananmunat, ja pyöräytä vatkaimella tai käsin vatkaten sekaisin. 
Lisää munamaitoon kuiva-aineet hissukseen valuttaen ja samalla vatkaten. 
Viimeisenä lisää sula rasva. Anna turvota puolisen tuntia. 
Ota korkeareunaisempi uunipelti ja vuoraa se leivinpaperilla. 
Sekoita vielä kerran ennen kaatamista pellille. 
Paista 200 asteisessa uunissa n. puolisen tuntia. 
Pannari ruskistuu normaaliin tapaan. 
Herkuttele hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera.