Juustokeksit

100 g juustoraastetta (Emmental)
100 g voita
4 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 tl yrttisuolaa
0,5 tl soodaa
1 dl piimää
Sekoita pehmeään juustovoiseokseen tattarihiutaleet ja yrttisuola
Sekoita sooda piimään ja lisää seos taikinaan.
Ota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille ja taputtele matalaksi.
Paista keksejä noin 200 asteessa noin 10-12 min.
Peltisuolakeksit

1,5 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1,25 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi ja öljy.
Taikinan kuuluu olla aika juoksevaa.
Levitä taikina lusikan avulla tasaiseksi levyksi pellille ja ripottele pinnalle halutessasi esim. sormisuolaa.
Paista 175 asteessa noin 40 min, käännä uuni pois päältä ja anna kuivahtaa vielä 10-20 min.
Murra levy palasiksi ja tarjoa esim. juustojen ja hillon kanssa.
Tattarileipä

2,5 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
½ tl suolaa (tai maun mukaan)
4 dl Keskisen myllyn tattarijauhoa
½ dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
3 tl leivinjauhetta
Yhdistä maito ja kananmunat.
Vaahdota vatkaimella sen verran vaahdoksi, että kananmunien rakenne kunnolla rikkoutuu.
Sekoita kuivat aineet keskenään, yhdistä vaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää viimeisenä öljy.
Kaada suorakaiteen muotoiseen voideltuun vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 25-30 min. kunnes leipä on kypsä.
Varmista leivän kypsyys sisältä tikulla.
Voit yhdistää taikinaan ½ dl murustettua fetajuustoa, oreganoa, auringonkukan- tai seesaminsiemeniä oman makusi mukaan.
Säilytä leipä jääkaapissa tarjoilujen välillä.
Tattaripeltirieska

Nopea ja helppo resepti, josta tulee 1 uunipellillinen.
2 dl tattarirouhetta
2 dl tattarihiutaleita
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2-3/4 tl suolaa
3 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi + öljy ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhojen avulla uunipellille ohueksi levyksi.
Pistele haarukalla ja leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä paloiksi.
Paista 200 asteessa 20-25 min.
Tattarivuokaleipä

Asiakkaamme kehittämä ohje mehevään leipään.
5 dl lämmintä vettä
40 g hiivaa
2 tl psylliumjauhetta
2 tl suolaa
1 1/2 rkl siirappia
2-3 rkl kuivattua nokkosta
1/2 dl pellavan siementä
1/2 dl seesamin siementä
2 dl tattarirouhetta
2 dl tattarihiutaleita
4 dl tattarijauhoja
Laita pellavan- ja seesamin siemenet likoamaan runsaaseen veteen, omiin erillisiin astioihin, muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Sekoita psylliumjauhe kädenlämpöiseen veteen ja anna jauheen turvota noin 5 min.
Murustele joukkoon hiiva ja lisää suola, siirappi ja kuivattu nokkonen (ei välttämätön, mutta antaa mukavan lisän leipään).
Valuta ylimääräinen neste pois siemenien seasta, pellavan siemenistä muodostunutta "limaa" voi laittaa taikinan sekaan.
Sekoita taikinaan loput kuivat aineet esim. puukauhalla.
Taikina jää löysähköksi.
Anna kohota lämpimässä noin tunti.
Siirrä taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Tattarinäkkäri

2 dl tattarisuurimoita
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl pellavansiemeniä
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy ja vesi.
Sekoita tasaiseksi
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja siirrä pellille.
Leikkaa veitsellä paloiksi ja paista 150 asteessa noin tunti.
Porkkanaiset tattaririeskat

1 porkkana raasteena
1 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
5 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 tl siirappia/sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1/2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 tl psylliumia
1 rkl rasvaa
Keitä tattarirouheesta puuro pakkauksen ohjeen mukaan porkkanaraasteen kanssa.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele tarvittaessa jauhojen avulla 9:ksi rieskaksi ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa noin 20 min.